August Michielsstraat 7, 2000 ANTWERPEN

Contacteer ons Beschrijving

In optie

 

CADIZ-GEBOUW

Een van de projecten die aan de basis liggen van deze merkwaardige transformatie in de Cadixwijk is het project Cadiz. Dit wooncomplex werd gebouwd op de plaats waar het vroegere douanegebouw stond en is zonder twijfel hét uithangbord van de hele Cadix-wijk.

Door zijn imposante architectuur springt het gebouw onmiddellijk in het oog. Er zijn vier woontorens rond een centrale binnenplaats. Die zijn omcirkeld door een horizontale constructie van 3 verdiepingen. In het complex werden sociale woningen, een supermarkt, assistentiewoningen, een woonzorgcentrum, winkels, kantoren en horeca verenigd met een tweehonderdtal appartementen.

 

APPARTEMENTEN

De appartementen en de penthouses bevinden zich voornamelijk in de 4 woontorens, van verdieping 3 tot verdieping 8. Telkens met zicht op de Schelde, het Kattendijkdok, het Kempisch dok, het historisch Stadscentrum of de rustige binnentuin. Een beperkt aantal appartementen zijn gesitueerd in de sokkel van het gebouw, aan de kant van de August Michielsstraat.

 

Dit in 2016 gebouwd appartement bevindt zich op de 3e verdieping van dit prachtig architecturaal gebouw en heeft een groot zuidoostgericht terras van maar liefst 109 m² met zicht op de groene binnentuin waar je elke dag van de ondergaande zon kan genieten.

 

Via de mooi met hout afgewerkte centrale inkomhal betreed je dit imposante gebouw.  

Het modern en lichtrijk appartement beschikt over 2 slaapkamers die uitkijken op de groene binnentuin. Naast de badkamer met ligbad uitgerust met een modern badkamermeubel bevinden zich een aparte ruimte voor uw wasmachine en droogkast en een aparte toilet met handenwasser.

 

De verschillende plafondhoge raampartijen in de leefruimte geven super veel lichtinval en verbinden naadloos het uitzicht naar het enorme terras. Hier kan je lekker vertoeven alleen of met vrienden in je lounge met zicht op de groene binnentuin en uitrusten na een drukgevulde dag. Van op het terras heb je een 270° panoramisch zicht over Antwerpen.

 

In de open keuken met modern design voorzien van alle comfort tover je de lekkerste gerechten op tafel. Na elk kookfestijn deponeer je de afwas eenvoudig in de ingebouwde vaatwasmachine.

De droge kelderberging op de -1 biedt je extra ruimte om je seizoensspullen in op te bergen..

 

De autostaanplaats wordt apart verkocht voor 30.000 Euro (excl. registratierechten).

 

Kortom, ben jij de levensgenieter die op zoek is naar een prachtig instapklaar appartement met exclusief terras op wandelafstand van het bruisende ’t Eilandje met gezellige bars en restaurants?  Dit appartement biedt cultuur en culinair genot op wandelafstand!

Reserveer snel je plaats op onze eerste bezoekdag om het appartement in première te bezichtigen.

 

LIGGING

 

Op de site van het voormalige douanegebouw in de opkomende Cadixwijk in Antwerpen ontwikkelden CORES Development en Builprom een woonconcept, met naast 216 appartementen ook ruimte voor een woonzorgcentrum, erkende assistentiewoningen, appartementen, horeca en winkels. Aan de binnenkant van het gebouw werd op de gelijkvloerse verdieping een groen binnenplein aangelegd en ondergronds is een ruime parking voorzien.

De Cadixwijk op ’t Eilandje in Antwerpen werd vroeger gedomineerd door het oude douanegebouw aan het Kattendijkdok. Met de nabijgelegen havenloodsen en uitgeleefde kantoren was het allesbehalve een aangename woonwijk.

De eerste stedenbouwkundige plannen om de buurt op te waarderen dateren van 2008, maar pas in 2015 kwam de ontwikkeling op kruissnelheid. Het doel van stedenbouw was om er het bewonersaantal op enkele jaren tijd te verviervoudigen .

Veel straten in de buurt kregen reeds een complete make-over.

Wist je dat het Cadixplein, na het Sint Jansplein, nu het grootste plein van Antwerpen is?

 

WINKELS, HORECA EN BUURTPLEIN

Door de komst van Cadiz wordt niet alleen een geschikt klimaat gecreëerd om horecazaken en winkels aan te trekken, deze voorzieningen zitten ook geïntegreerd in het concept van het gebouw zelf. Op de gelijkvloerse verdieping van Cadiz bevindt zich een supermarkt. Er zijn commerciële ruimtes voorzien om horecazaken en winkels onder te brengen.

Pal naast Cadiz vormt het wijkplein de ontmoetingsplaats bij uitstek. Het centrale groene wijkplein dat van het centrum van de wijk tot aan het watervlak doorloopt moet de rust en kwaliteit bieden die een nieuw ontwikkelde woonomgeving verdient. Op dit wijkplein wordt zoveel mogelijk verkeer geweerd en de dokranden van het Kattendijkdok worden als kwalitatieve gebruiksruimte ingericht. Dit zou een rustige oase moeten kunnen bieden aan de bewoners en gebruikers van de wijk.

 

 

Prijs: € 385.000
Modern lichtrijk appartement met gigantisch leefterras
2Slp.
85 m2
Contacteer ons

Algemeen
Prijs € 385.000
Kadastraal inkomen € 885
Aantal slaapkamers 2
Aantal badkamers 1
Adres August Michielsstraat 7, 2000 ANTWERPEN
Bewoonbare opp. 85 m²
Beschikbaarheid Bij akte
Financiële Info
Lasten eigenaar € 89
Prijs parking € 35.000
Energie certificaat
EPC N° 11002-G-2012-49614/EP02996/A001/D09/SD008
EPC 92,88 kWh/m².jaar
Comfort
Verwarming CV op gas
Lift Ja
Keuken Volledig ingebouwd
Beglazing Dubbel
Raamkozijn alu
Ruimtelijke ordening
Voorkooprecht Ja
Bouwvergunning verkregen Ja
Dagvaarding en herstelvordering In aanvraag
Verkavelingsvergunning Nee
Bestemming Grondreservegebied (woonuitbreidingsgebied)
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Overstromingsgevoelig Nee
Erfgoed Nee